Alleen een echt genie kan de oplossing vinden in 30 seconden!

Neem de uitdaging aan om te oefenen en tegelijkertijd te bewijzen dat je een genie bent. Je hebt dertig (30) seconden om het te doen. Begin zodra je er klaar voor bent.

Wat is dit voor een raadsel?

Om dit raadsel op te lossen, kan niets eenvoudiger zijn: probeer het gewicht van de wortel te bepalen. Het weegt één (1) tot (5) kg. Daartoe beschikt u over verschillende afbeeldingen van schalen. Daarop staan gewichten en verschillende vruchten en groenten. Je moet het gewicht van elk voedingsmiddel één voor één berekenen voordat je het gewicht van de wortel kunt bepalen. Denk eraan: je hebt maar dertig (30) seconden.

Test1_07_02_2023©NiceTime

Waarom wiskundige puzzels?

Tijd nemen om uit te rusten en op te laden is essentieel. Maar als u deze ontspanningstijd optimaal wilt benutten, is er niets beter dan een kleine puzzel. Inderdaad, wiskunde raadsels zullen zowel uw hersenen stimuleren en u helpen ontspannen. Dit vermindert uw stressniveau en maakt u productiever.

Lees ook  Kunt u dit 3e graads wiskunde probleem oplossen!

De tijd is om! Heb je de uitdaging volbracht?

De wortel woog 4 kg! Goed gedaan aan iedereen die het goed deed. Je bent opmerkelijk goed!

Om om dit raadsel sneller op te lossen en dus te veel berekeningen te vermijden, was het belangrijk om uit te gaan van de logica: een kers is noodzakelijkerwijs lichter dan een peer. Als de twee vruchten in totaal 4 kg wegen, moet de peer dus 3 kg en de kers 1 kg hebben gewogen. Als je het gewicht van de peer weet, kun je de berekening voortzetten. In deze puzzel woog de ananas het gewicht van een peer plus 2 kg, dus moet het 6 kg zijn. Als je dan het gewicht van twee kersen en een ananas optelt, krijg je 7 kg, dat is het gewicht van een pompoen en één (1) kg meer. De pompoen woog dus 6 kg. Als je weet dat de pompoen gelijk is aan het gewicht van de wortel plus 2 kg, en je trekt het gewicht van de wortel af, dan vind je 4 kg.. Maak je geen zorgen, hier is de oplossing in plaatjes zodat je het beter begrijpt.

Lees ook  Je hebt 30 seconden om de 3 verschillen te vinden! Een test voor scherpe waarnemers

Test1s_07_02_2023©NiceTime

Vergeet niet deze puzzel te delen op sociale netwerken, zodat uw vrienden en familieleden de uitdaging ook kunnen proberen en onze andere tests kunnen ontdekken.

Related post