Bewijs dat je een genie bent door deze bijzonder moeilijke wiskundige puzzel op te lossen

Tentez votre chance et testez votre QI avec cette énigme mathématique que peu de gens réussissent à résoudre.

Nu viraal op het internet, is dit moeilijke wiskundige probleem oorspronkelijk, een test voor schoolkinderen. Het is een vergelijking samengesteld met bomen en een vogelontworpen om je geest te testen. Om de puzzel af te maken, moet je vind de waarde van de vogel op basis van de opgegeven waarden. Het mooiste is dat er geen tijdslimiet is. Alles wat je nodig hebt is een basiskennis van wiskunde en je bent klaar.

Een wiskundepuzzel om uw IQ te testen

Dit is een probleem of spel dat het gebruik van wiskunde vereist om succesvol op te lossen. De wiskundepuzzel kan bestaan uit getallen, vergelijkingen, vormen of andere wiskundige concepten. Dat kunnen kruiswoordraadsels zijn, Sudoku’s, logische problemen en vele andere. Complex redeneren en creatief denken zijn nodig om de oplossing te vinden.

Lees ook  nam slechts 1% de uitdaging aan.

Presentatie van de IQ-test: afbeelding van de op te lossen berekening

Foto krediet: Radiotips.com

De afbeelding toont de wiskundige puzzel die moet worden opgelost. Let goed op alles: het plaatje, de symbolen, elke regel. Het is een vergelijking met rode bomen, groene bomen en vogels.

Dus je moet de waarde van de vogel vinden op basis van logica. Deze puzzel is perfect om je logica en wiskundige vaardigheden te testen.

Antwoord op de boom en vogel puzzel

Deze puzzel is gemakkelijker dan hij lijkt en is nog steeds een geweldige manier om uw intelligentie en logica te testen. Een dikke proficiat aan allen die de oplossing wisten te vinden zonder eerst naar het antwoord te kijken.

Om het antwoord te vinden, moet je eerst de waarde van elk element in de puzzel vaststellen.

  • In de eerste vergelijking is de optelling van de 2 rode bomen gelijk aan 12. Als je 12 deelt door 2, is het 6. Dus 1 rode boom is gelijk aan 6.
  • De tweede laat een vergelijking zien die als volgt gaat: 1 rode boom vermenigvuldigd met 1 groene boom plus 1 groene boom is 14. Met andere woorden: (6 x 2) + 2 = 14. Dus 1 groene boom is gelijk aan 2.
  • De laatste stelt de volgende vergelijking voor: 1 rode boom vermenigvuldigd met een groene boom afgetrokken van een vogel vermenigvuldigd met een rode boom is gelijk aan een rode boom. Het vervangen van elke tekening door hun respectieve waarden geeft (6 × 2) – (1 × 6) = 12 – 6 = 6.
  • Dus uiteindelijk is de waarde van de vogel 1

Related post