Hoeveel gaten zie je in de hoed? Kijk uit voor de val!

Mettez au défi votre acuité visuelle dans ce test de QI ludique !

Snelheid van denken is een echte troef in het dagelijks leven. Het is immers van essentieel belang tijdig te kunnen reageren op de informatie die u ontvangt of waarneemt om de juiste beslissingen te nemen en de juiste keuzes te maken. Kun je snel reageren op de informatie die je ogen je sturen? Dat is wat we vandaag gaan testen! Het is aan jou om te bewijzen dat je het kunt!

Visuele test: “Hoeveel gaten zitten er in de hoed?”

Naast een uitzonderlijke denksnelheid heb je ook een goede visuele discriminatie nodig om deze visuele puzzel op te lossen! Hoe makkelijk denk je dat het zal zijn?

Hier is uw visuele uitdaging: hieronder vindt u een foto van een hoed. Je hebt 7 seconden om er goed naar te kijken en het aantal gaten te tellen.

Lees ook  Hoeveel dieren zie je op de foto? Slechts 5% van de mensen vindt ze allemaal in minder dan 20 seconden!

Wees voorzichtig, je mag geen seconde meer of vals spelen. Denk er daarom aan om, voordat je de timer start, je zo goed mogelijk te concentreren en weg te blijven van mogelijke afleiding. Ben je er klaar voor? Nu is het jouw beurt!

IQ test: het antwoord op de visuele test

De 7 seconden zijn voorbij! Denk je dat je het juiste antwoord hebt? Veel mensen gaven een willekeurig nummer. We hopen dat je niet overhaast hebt geantwoord en dat je de tijd hebt gehad om goed over je antwoord na te denken!

Hier onthullen we de oplossing voor deze IQ test:

De oplossing:

Eigenlijk zijn er 3 gaten in totaal op deze hoed! De eerste is degene die je direct kunt zien als je naar de foto kijkt. De tweede zit aan de andere kant, aan de andere kant van het eerste gat, want kijk zelf maar, je ziet de achtergrond van de foto door de hoed heen. Dit betekent dat er een gat is aan deze kant! Het derde gat tenslotte is het normale gat dat alle hoeden hebben. Dit is het gat onder de hoed, waar het hoofd in komt.

Lees ook  Stel je IQ op de proef door deze operatie in minder dan 15 seconden op te lossen!

Gefeliciteerd als je het juiste nummer hebt gevonden, met de logische uitleg natuurlijk! Niet veel van jullie hadden deze visuele test opgelost! Als je het goede antwoord niet geraden hebt, maak je dan geen zorgen. Deze test is echt moeilijk. Maar als u uw visuocognitieve vaardigheden wilt verbeteren, vergeet dan niet regelmatig te oefenen! Boost je visuele en cognitieve reflexen met andere visuele uitdagingen!

Related post