IQ-test: Als je deze wiskundige puzzel in 10 seconden kunt oplossen, heb je zeer goede analytische vaardigheden!

Meet uw analytische vaardigheden en snelle probleemoplossing met de IQ-test van vandaag!

Met de IQ-test die we hieronder voor je hebben voorbereid kun je je geest trainen en zijn volledige potentieel aanboren. Het is een manier om uw intelligentie en snelheid van denken te testen. Hoewel deze visuele puzzel alleen kennis van de wiskundige basisregels vereist, zijn veel mensen er niet in geslaagd hem op tijd te voltooien. Hoe zit het met u?

Visuele test: “Wat is het ontbrekende getal in deze visuele puzzel?

In de afbeelding hieronder heb je 4 vergelijkingen met, niet getallen of X’en en Y’s, maar fruit en groenten als onbekenden: kiwi, sinaasappel en broccoli. De oplossing van de eerste 3 vergelijkingen is al gegeven. Om deze wiskundige puzzel op te lossen en voor deze IQ-test te slagen, moet je de oplossing van de laatste vergelijking vinden: kiwi+ sinaasappel+ broccoli= ?

Lees ook  Visuele test: zoek de paddenstoel met de unieke combinatie in minder dan 20 seconden
©Delunchclub

Je hebt 10 seconden om deze logische puzzel op te lossen. Kun je het? Bewijs het nu!

Persoonlijkheidstest: het juiste antwoord

De 10 seconden zijn om. Heb je de rekenpuzzel op tijd kunnen oplossen? Vind de oplossing van dit cijferprobleem hieronder.

De oplossing

Om het ontbrekende getal te vinden, moest je eerst de waarde van de kiwi, de sinaasappel en de broccoli bepalen. Na een snelle mentale berekening vind je dat :

©Delunchclub
  • de kiwi is 3 waard zodanig dat 3 kiwi’s = 9 dus kiwi = 9/3= 3
  • de sinaasappel is 1 waard zodanig dat: kiwi + 2 sinaasappels = 5, 2 sinaasappels = 2 dus sinaasappel = 2/2= 1
  • en broccoli is 7 waard zodat 2 broccoli = 15-1= 14 dus broccoli = 14/2 = 7.

Zo krijg je het antwoord op de puzzel: 3+1+7 = 11.

Als u tot dit juiste antwoord bent gekomen, betekent dit dat u een scherpe en alerte geest heeft. Uw vermogen om snel een mentale berekening uit te voeren heeft u ook geholpen met uw logisch redeneren. Goed gedaan!

Lees ook  Verschillenspel: Je bent een genie als je in 25 seconden de 3 verschillen tussen deze twee afbeeldingen ontdekt.

Als het u niet gelukt is, betekent uw falen dat u uw analytische snelheid moet verbeteren. Bezoek onze site en je vindt tientallen IQ-tests die je helpen je denken te stimuleren.

Heb je genoten van de breinuitdaging van de dag? Voel je vrij om het logisch denken van je vrienden en familieleden te testen door deze test met hen te delen!

Related post