IQ-test: gebruik je intelligentie om dit raadsel zo snel mogelijk op te lossen!

Hier is een intelligentietest die alleen echte genieën kunnen doorstaan. Zou jij het aankunnen?

Om je intelligentie te testen en te meten, dagen we je vandaag uit met een visueel en hersenspel op hoog niveau. Het is inderdaad zo moeilijk dat alleen degenen met een scherpe en opmerkzame geest en degenen met een hoge denk- en analytische snelheid het in een mum van tijd kunnen oplossen. Durf jij deze uitdaging aan te gaan?

Visuele test: “Welke van deze tanks loopt als eerste vol?” »

Hieronder heb je 12 tanks van A tot L, allemaal verbonden door leidingen. Om deze tanks te vullen, is er maar één waterbron: de kraan boven tank A. Jouw missie is om na analyse van de situatie te bepalen welke van deze tanks het eerst zal vullen als we de kraan open laten staan. Om dit raadsel op te lossen, begreep je, moet je logisch redeneren en gefocust blijven.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: Wat voor type vriend ben jij? Doe de test om erachter te komen
© Delunchclub

Ben je klaar ? Ga je gang, speel!

IQ-test: het antwoord

Als je denkt dat je het juiste antwoord hebt gevonden, betekent dat dat je een echt genie bent. Maar voordat u het claimt, vergelijk uw logica met die van de onderstaande oplossing.

De oplossing

De eerste tank die vol raakt is niemand minder dan tank F.

© Delunchclub

Veel mensen dachten dat het tank L, K, J of I zou zijn. Inderdaad, logischerwijs zouden de tanks onderaan eerst vol moeten zijn. Maar heb je gezien dat de leidingen bij de L-, I- en K-tanks verstopt zijn? Vandaar de responstank F die dan de tank op het laagste niveau wordt.

Als je het raadsel goed hebt beantwoord, gefeliciteerd. Je kunt nu trots zijn op het genie dat je bent. Maak je geen zorgen als je hebt gefaald. Het betekent alleen dat je meer oefeningen nodig hebt om aan je logisch redeneren te werken! Als je deze test leuk vond, aarzel dan niet om hem met je vrienden te delen!

Related post