IQ Test: Hoeveel vierkanten zijn er in totaal? Vind het antwoord in minder dan 50 seconden?

Kun je het exacte aantal vierkanten vinden?

Vandaag moet je het aantal vierkantjes in dit plaatje in al zijn vormen tellen. Wist je trouwens hoe vaak je een blad kunt vouwen? Het volksgeloof zegt dat je een blad niet meer dan 8 keer kunt vouwen. Dit is echter niet waar. Het wereldrecord papiervouwen is verbroken door wiskundestudenten van de Saint Marks School in Southborough. Zij slaagden erin een rol toiletpapier 13 keer te vouwen en vestigden daarmee een nieuw record.

Hoe tel je alle vierkantjes?

Deze test is een visuele uitdaging en gebruikt je logica om het exacte aantal vierkantjes te vinden. Je hoeft alleen maar zoveel mogelijk vierkantjes te tellen.

© The-solutions

Deze test is enigszins complex en alleen degenen met een sterk redeneervermogen en een goed gezichtsvermogen zullen erin slagen. Hiervoor is het belangrijk om geconcentreerd te blijven en niet afgeleid te worden. Om het tellen te vergemakkelijken, is het aan te raden om pen en papier mee te nemen. U kunt dit spel ook met anderen spelen. Je hebt dan meer kans op succes. Pas op dat je je niet laat meeslepen, het is maar een spelletje.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: ontdek je ware aard en persoonlijkheid door de vorm van je lippen.

Hoe vind ik het exacte aantal vierkantjes?

Om het exacte aantal vierkantjes in dit plaatje te vinden, moet je een bepaalde methode gebruiken. Allereerst is het belangrijk te weten dat elk vierkantje verschillende afmetingen kan hebben en in elke richting geplaatst kan worden. Daarom is het essentieel om zorgvuldig te kijken naar elk deel van de afbeelding om ervoor te zorgen dat geen enkel vierkant wordt gemist.

Een goede tip is om de afbeelding in verschillende delen te verdelen en de vierkantjes in elk deel afzonderlijk te tellen. Begin ook met het tellen van de grotere vierkanten en werk dan af naar de kleinere, zodat u niet twee keer hetzelfde vierkant telt. Neem tenslotte de tijd en laat u niet afleiden. Met een beetje geduld kun je het exacte aantal vinden.

Lees ook  Verschil spel: Ontdek hoe indrukwekkend uw visuele vaardigheden zijn.

De oplossing

Het exacte aantal vierkantjes dat je moest vinden was 16. Om er zeker van te zijn dat je alle vierkantjes correct hebt geteld, tonen we je de oplossing in de afbeelding hieronder.

© The-solutions

Heb je ze op dezelfde manier geteld? Het maakt niet uit welke methode je gebruikt, het belangrijkste is dat je het goed doet. Als het niet lukt, maak je geen zorgen, het is maar een spelletje. Deze uitdaging is leuk en stimulerend, en het helpt je een deel van je denkkracht te ontwikkelen

Related post