IQ-test: Je hebt minder dan 15 seconden om deze uitdaging te voltooien en te bewijzen dat je een genie bent.

Wil je je intellectuele vaardighedenom te zien waartoe je echt in staat bent? Dan is deze IQ-test die we vandaag aanbieden de uitdaging die je nodig hebt. Het zal je niet alleen testen, maar het zal je ook een paar minuten plezier geven. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk en begin de test wanneer je er klaar voor bent.

Wat houdt deze IQ test in?

Voor deze IQ-test zul je je wiskundige vaardigheden moeten gebruiken of, als je niet zo goed bent in wiskunde, heel logisch moeten zijn. Je zult namelijk een aantal berekeningen moeten maken om deze uitdaging te volbrengen. Daarom zullen we je verschillende bewerkingen voorleggen, waarvan de meeste al een antwoord hebben. Merk op dat de bewerkingen hier bestaan uit vruchten, getallen en cijfers. Je doel is om de waarde van elke vrucht te vinden om het resultaat van de laatste bewerking te vinden.

Lees ook  Dankzij de vorm van je kin ontdek je wie je werkelijk bent.

Om als genie te worden beschouwd, moet u deze test in minder dan 15 seconden doorstaan.

© Delunchclub

Waarom een IQ-test doen?

IQ-tests zijn zowel erg leuk als erg nuttig. Enerzijds lijken ze op een spel om te voorkomen dat ze te serieus lijken en de deelnemers onder druk zetten. Anderzijds fungeren ze als een oefening voor de hersenen om ze actief en gezond te houden. Ze stimuleren het gebruik van cognitieve vaardigheden zoals redeneren, geheugen en concentratie. Ze helpen ook om intellectuele vaardigheden te verbeteren.

De tijd is om. Heb je de berekening kunnen oplossen?

Het resultaat van de laatste bewerking was het getal 21. Proficiat aan diegenen die zo snel het juiste antwoord wisten te vinden. Alleen een echt genie zou er in zo’n korte tijd in geslaagd zijn.

Lees ook  Ben jij slim genoeg om snel het exacte aantal driehoeken in deze afbeelding te vinden?

Voor degenen die het antwoord niet konden vinden, maak je geen zorgen, we helpen je begrijpen wat je moet doen. Vanaf de eerste band wist je de waarde van één van de vruchten: de appel vertegenwoordigde het getal 7. Dit wetende, hoefde je alleen maar de appel te vervangen door zijn waarde in de tweede bewerking om de waarde van de druiventros te achterhalen. De druif was 12 waard. In de derde bewerking kon men uit de waarde van de appel de waarde van drie bananen afleiden: drie bananen waren gelijk aan 6.

Logisch, als drie bananen 6 waard waren, betekent dat dat één banaan 2 waard was. Door alle waarden op te tellen, zou je het resultaat 21 moeten krijgen. Om je te helpen is hier het antwoord in plaatjes.

Lees ook  Visuele uitdaging: Hoeveel wolven zie je op de foto? Kijk uit voor de vallen!
© Delunchclub

We hopen dat je genoten hebt van deze IQ test. Zo ja, deel hem dan op je sociale netwerken.

Related post