Je bent een echte waarnemer als je de 5 verschillen vindt in deze foto’s van mensen in auto’s

Ce test de QI vous permet de mesurer vos capacités d’observation, en trouvant uniquement 5 différences.

De visuele persoonlijkheidstest is een manier om de visuele waarneming, het reactievermogen en het observatievermogen te evalueren. Met deze IQ-test, die bestaat uit het vinden van 5 verschillen in 2 foto’s die hetzelfde lijken, kun je beter bepalen of je een goed waarnemingsvermogen hebt of niet. Het doel is de verschillen snel te vinden, binnen 20 seconden. De foto’s tonen een man in een auto, soms rood en soms oranje. Hij steekt zijn hand op en glimlacht. De scène speelt zich af tegen een achtergrond van groene en oranje bomen.

Ontdek de 5 verschillen:

Van de 5 verschillen tussen de 2 foto’s is de wolk boven de groene boom op de rechterfoto kleiner. Het tweede verschil is het blad op de stam van de sinaasappelboom, dat minder schuin staat. Er zit een elleboogstuk op de groene jumper van de bestuurder. Het vierde verschil is het blad onder de auto. Het laatste verschil is de afwezigheid van gras aan de achterkant van de auto.

Lees ook  Vind het paard verborgen in deze wildernis om te bewijzen hoe slim je bent

Voordat u een visuele IQ-test doet, is het belangrijk om ontspannen te zijn, zodat u zich kunt concentreren. Op het eerste gezicht zien de foto’s er hetzelfde uit. Maar als je elk detail van de bomen, de auto, de man en de rest bekijkt, zie je 5 verschillen die je binnen 20 seconden moet vinden. Sommige mensen kunnen ze meer of minder dan 20 seconden detecteren. Anderen zullen ze niet zien.

Persoonlijkheidskenmerk van een goede waarnemer

Iemand die de 5 verschillen tussen de 2 foto’s kan identificeren, heeft een groot aanpassingsvermogen en anticipeert gemakkelijk op situaties. Ze kunnen creatief zijn en oplossingen op maat vinden, vooral op de werkplek. Door observatievaardigheden kun je gemakkelijk één element uit vele andere herkennen.

Verhouding van een goede waarnemer tot anderen

Een waarnemer begrijpt de interne mechanismen en de persoonlijkheid van zijn gesprekspartner beter. Hij oordeelt niet, maar stelt vragen over veranderingen en gedragingen.

Lees ook  Wie is een man?

En de persoon die de 5 verschillen niet heeft gevonden?

Als iemand de 5 verschillen niet vindt, is het belangrijk te werken aan het concentratievermogen, om het waarnemingsvermogen te ontwikkelen. Deze visuele IQ-test is een denkspel om cognitieve en perceptuele vaardigheden te trainen. Het stimuleert ook de hersenen door de concentratie en het inzicht te verbeteren. In zekere zin is het een tijdrovend spel waarmee je je kunt vermaken en genieten van het zoeken naar verschillen.

Related post