Je moet het vergrootglas zonder lens vinden in 10 seconden! Lukt het je?

Met deze test kun je vaststellen of je gezichtsvermogen goed is of niet. Bovendien zal deze oefening je helpen om uw concentratieproblemen te belichtenals je die hebt. Deze test duurt minder dan 10 seconden en zal verschillende punten onthullen over uw visuele vaardigheden.

Visuele test: wat is de oefening?

Dit is zowel een visuele test als een concentratieoefening. U krijgt hiervoor een witte achtergrondafbeelding te zien met verschillende rijen vergrootglazen. Eén klein detail verschilt echter van alle andere: één van de vergrootglazen heeft geen lens.

©NiceTime

Je doel is dus om het betreffende vergrootglas te lokaliseren. Bovendien heeft u een tijdslimiet: je hebt 10 seconden om dat kleine foutje te vinden. Als u daarin slaagt, betekent dat dat uw ogen zo scherp zijn als die van een adelaar en dat u het verdient om een nauwgezet arendsoog genoemd te worden. Maar als u deze oefening niet binnen de toegestane tijd voltooit, is het geen schande om het nog eens vanuit een andere hoek te proberen. Hoe lang heb je over deze oefening gedaan?

Lees ook  IQ test: Waar is de enige fout? 95% van de mensen faalden voor deze visuele uitdaging.

Visuele test: oplossing en interpretatie

Om in deze oefening te slagen, moet u zich eerst concentreren en vervolgens het beeld in zijn geheel bekijken om de indringer te vinden. Het lensloze vergrootglas staat links op het beeld, op de vijfde rij.

©NiceTime

Deze visuele test is relatief eenvoudig omdat de vergrootglazen min of meer goed op elkaar zijn afgestemd. Dit maakt het gemakkelijker om een overzicht te krijgen en de indringer te spotten. Uiteraard is het onmogelijk om in 10 seconden elke rij één voor één te doorlopen, dus was het nodig om te kiezen voor de globale weergave. Men mag echter niet vergeten dat alleen mensen met een uitstekend gezichtsvermogen deze test snel kunnen doorstaan. Degenen die er iets langer over hebben gedaan, hebben waarschijnlijk een klein probleem met hun gezichtsvermogen of met hun concentratie, misschien wel met beide. Anderzijds moeten mensen die het vergrootglas zonder lens niet hebben kunnen vinden of er te lang over hebben gedaan, een deskundige raadplegen voor een grondiger visueel onderzoek.

Related post