Kunt u dit 3e graads wiskunde probleem oplossen!

Prouvez que vous maîtriser les compétences de base en mathématique avec ce problème de calcul de niveau 3ème.

Er zijn verschillende manieren om de vaardigheden van je hersenen te meten. Als u gewend bent aan test je IQ met behulp van uw visuele en observationele vaardigheden, laten we het spel veranderen en uw intelligentie… daag je intelligentie uit met een test wat hem nog meer stimuleert: wiskunde problemen. Ben je er klaar voor? Ontdek dan hieronder jouw wiskundige uitdaging.

IQ test: “Wat zijn de waarden van appels en sinaasappels?

Wiskundige puzzels zijn, in tegenstelling tot wat je zou denken, net zo leuk als visuele puzzels. Vooral omdat ze net zo effectief zijn in het bewijzen van je genialiteit!

Met het onderstaande probleem kun je de grondbeginselen van de wiskunde herhalen. Als je het nu nog weet, betekent dat dat je een goed geheugen hebt, maar ook dat je intelligent bent. Ben je er klaar voor?

Lees ook  Wekelijkse Horoscoop Voorspellingen voor de week van 12-18 december 2022

Hier is het probleem dat je moet oplossen: In het volgende plaatje, drie vergelijkingen met twee onbekenden aan u voorgelegd. Er is geen tijdslimiet om de waarden van deze twee onbekenden te vinden. Ze worden voorgesteld in de vorm van een appel en een sinaasappel.

Foto krediet: Radiotips.fr

IQ Test: de antwoorden

Als je hier bent aangekomen, betekent dat waarschijnlijk dat je het wiskundeprobleem hebt opgelost of dat je je tong aan de kat geeft! We laten u niet langer wachten en onthullen de oplossing van het raadsel van vandaag hieronder.

De oplossing

Volgens de eerste vergelijking is (3 x de waarde van de appel) + (8 x de waarde van de sinaasappel) = 49

Dan hebben we: (3 x 3) + (8 x 5) = 9+40=49

Uit de tweede regel, (2 x waarde van appel) + (4 x waarde van sinaasappel) = 26

Lees ook  12 astrologische voorspellingen om het jaar goed te beginnen!

Dat is: (2 x 3) + (4 x 5) = 6+20= 26

De waarde van de appel is dus gelijk aan 3 en de waarde van de sinaasappel is 5. We vinden dan in de derde vergelijking: 3+5= 8

Heb je het juiste antwoord gevonden? Dit betekent dat je een goed geheugen hebt en een uitzonderlijke rationele geest. Gefeliciteerd, je bent een genie!

Als je gezakt bent, betekent het dat je al je studiejaren in de 9e klas vergeten bent. Wij hopen echter dat u de redenering achter deze twee vergelijkingen hebt begrepen. Zo kun je het uitleggen aan je vrienden en familie als je ze uitdaagt voor deze wiskundetest.

Als je deze IQ test leuk vond, kun je andere uitdagingen blijven aangaan We hebben een aantal intellectuele uitdagingen op onze site!

Related post