Match Game: breng deze vergelijking in evenwicht door slechts 2 lucifers te verplaatsen. Lukt het jou om het in 50 seconden te doen?

Laat zien dat je een scherpe geest hebt door dit wiskunderaadsel op tijd op te lossen!

Met wiskundepuzzels kun je je hersenen trainen om kritisch te denken, actief te blijven en vooral problemen vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. De wiskundige hersenkraker die we u hieronder gaan presenteren, zal u ook helpen uw verbeeldingskracht te stimuleren. Ga de uitdaging aan en laten we samen kijken hoe slim jij bent!

Rekenuitdaging: “Kun jij deze vergelijking corrigeren door slechts 2 lucifers te verplaatsen?” »

Heb je besloten om de uitdaging aan te gaan? Concentreer je allereerst goed, want deze visuele puzzel is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je bent klaar ? Bekijk dan zorgvuldig onderstaande vergelijking 84 + 1 = 12. Gevormd door lucifers, kun je zien dat deze niet correct is.

© Delunchclub

Je hebt dan 50 seconden om te proberen deze vergelijking in evenwicht te brengen door slechts 2 lucifers te verplaatsen. Het is tijd om je IQ op de proef te stellen, het is aan jou!

Lees ook  Visuele uitdaging: kun jij de verschillende herten op deze foto vinden? Je hebt maar 5 seconden!

IQ-test: de antwoorden

Er is vindingrijkheid en creativiteit voor nodig om deze wiskundige puzzel met succes op te lossen. Alleen de slimsten zijn daarin geslaagd. En jij? Is het je gelukt voordat de tijd om was?

Zo ja, goed gedaan! Je bent een intelligent persoon met een goed gevoel voor analyse en een creatieve en reactieve geest. Zo niet, dan feliciteren we je nog steeds, want je hebt vast veel moeite gedaan om de oplossing te vinden. We onthullen de oplossing hieronder.

De oplossing

In feite moest je het teken veranderen om deze vergelijking in evenwicht te brengen. Je verwijdert een lucifer en kantelt de overgebleven lucifer op het +-teken om een ​​verdeling te krijgen. Dan moet je een 7 vormen met deze match op het getal 1 om de vergelijking in evenwicht te brengen en dan te verkrijgen: 84 / 7 = 12.

Lees ook  Bewijs aan iedereen dat je vaardigheden die van een genie te boven gaan door de ooievaar op deze foto te vinden.
© Delunchclub

Wil je de ervaring herhalen en een nieuwe wiskundige uitdaging aangaan om te oefenen? Ga naar onze site en vergeet niet om de uitdagingen met je dierbaren te delen!

Vergeet niet dat je je visuele en cognitieve prestaties kunt verbeteren door te trainen met andere tests. Bezoek onze site als je andere visuele uitdagingen wilt aangaan!

Related post