Raad welk glas het eerst vol is. Voltooi deze uitdaging in minder dan 20 seconden!

Er zijn veel manieren om je intelligentieniveau te meten. Wij zijn het er echter over eens dat online IQ-tests zoals die van vandaag het leukst zijn. Bent u het met ons eens? Dan nodigen we je uit om je hersenen op de proef te stellen in deze logica test. Kunt u de uitdaging aan?

Oogtest: “Welk glas is sneller vol?

Ben je er klaar voor? Dan is dit je uitdaging. In het volgende plaatje zijn verschillende glazen verbonden met een pijp, zodat als je water uit de kraan laat lopen, elk glas zich vult. Er zijn in totaal 7 genummerde glazen. Jouw uitdaging is om te raden welke van deze glazen het eerst vol is. Je verdient het om als een genie beschouwd te worden als je dit in een recordtijd kan!

Lees ook  Een dag vol verrassingen voor de 12 tekens van de dierenriem!

©NiceTime

Terwijl je naar de foto kijkt, gebruik je je fantasie om je voor te stellen hoe het kraanwater stroomt. Kijk uit voor de kleine valstrikken!

IQ test: het juiste antwoord

Is het nog steeds niet gelukt om dit visuele raadsel op te lossen? We geven je een tweede kans. Om je te helpen zijn hier enkele aanwijzingen: als je kijkt naar glas 7, het eerste glas dat water uit de kraan krijgt, heeft het aan de zijkanten twee pijpen die verbonden zijn met de glazen 5 en 6. Glas 7 is dus niet als eerste gevuld. Ook, Zorg ervoor dat alle leidingen werken.

Heb je het juiste antwoord gevonden? Dit betekent dat je goede observatie en analyse vaardigheden hebt. Gefeliciteerd, je bent een genie!

Lees ook  Wat zijn de kwaliteiten en gebreken die jou definiëren? Kies uw favoriete boom in de test en leer hem kennen.

Bekijk de oplossing in plaatjes als je het juiste antwoord op deze test niet kon raden.

De oplossing

©NiceTime

De eerste logica die je moet hebben is dat het de pijp is die zich op een lagere hoogte bevindt waardoor het glas stroomafwaarts sneller gevuld kan worden. Maar omdat de pijp naar glas 5 geblokkeerd is, is het eerste glas dat water ontvangt glas 6, daarna 4. Het glas dat het eerst gevuld wordt is dus glas 4.

Related post