Visuele test: Je bent slim als je het aantal vakjes in één minuut correct kunt raden.

Kunnen jouw hersenen het exacte aantal vierkantjes in deze uitdaging vinden in één minuut?

Het testen van het gezichtsvermogen is een uitstekende oefening om de hersenen te stimuleren en ontvankelijk te maken. Er zijn recentelijk verschillende uitdagingen opgedoken om iemands geestelijk vermogen te testen. Degene die we u nu gaan presenteren is er één van. Het duurt maar een minuut of zo. Laten we inzoomen op deze nieuwe visuele test.

Waarom een oogtest?

Visuele tests worden gebruikt om iemands IQ te bepalen. Zij evalueren het vermogen van een persoon om de informatie die hij of zij ontvangt te begrijpen en te assimileren, om snel het juiste antwoord of de ideale handelwijze in een specifieke situatie te vinden.

Hoe doe je deze uitdaging?

In deze uitdaging moet je het exacte aantal vierkanten in de tekening vinden. Gemengd met rechthoeken, gescheiden door zwarte lijnen, zijn ze gecamoufleerd in dit vierzijdige doolhof. Bovendien zijn ze verschillend van grootte, sommige zijn groot, andere klein… Je hebt een maximum aan concentratie nodig om ze in de gegeven tijd te onderscheiden. Een minuut! Zo lang heb je om deze puzzel op te lossen. Het lijkt eerst gemakkelijk, maar in feite eindigt de test in een fractie van een seconde. Het hangt allemaal af van je concentratie en je hersenen.

Lees ook  Je hebt 30 seconden om het ontbrekende puzzelstukje te vinden...

Heb je een beetje hulp nodig om te slagen? Hier zijn enkele tips. Ga naar een rustige plek, ga comfortabel zitten en maak je hoofd leeg voordat je begint. Dan hoef je alleen nog maar je aandacht op het diagram te richten. Vergeet niet je timer in te stellen, anders is de test voor niets geweest, want het oorspronkelijke doel was je intelligentie te testen via je gezichtsvermogen.

Heb je het gevonden? Hier is het antwoord op de visuele test.

Al die vierkantjes tellen in één minuut is geen sinecure. Als je de tijdslimiet hebt overschreden, maak je dan geen zorgen. Sommigen hebben het gedaan, maar velen hebben ook gefaald. Op het eerste gezicht lijkt de uitdaging gemakkelijk, maar het vergt veel concentratie en snelheid.

Lees ook  Oogtest: Wat zie je als eerste? Deze enge oogtest onthult aspecten van je persoonlijkheid

Het totale aantal vierkanten in dit plaatje is 16. Je hoeft alleen maar van buiten naar binnen te tellen, maar er zijn natuurlijk verschillende manieren om deze puzzel op te lossen.

Heb je het antwoord in minder dan een minuut gevonden? Je hebt een zeer scherpe geest en je hersenen zijn zeer ontvankelijk!

Was je in de buurt? Oefen wat meer om je observatievaardigheden te ontwikkelen.

Heb je volledig gefaald? Maak je geen zorgen, er staan je nog verschillende testen te wachten.

 

Related post