Wiskunde uitdaging: Zelfs je wiskundeleraar zal het niet kunnen! Kun jij het antwoord vinden?

Door de logica bij dit wiskundig probleem te volgen, zul je het gemakkelijk en snel oplossen.

De wiskundige vergelijking is een test van logisch denken en probleemoplossing. Met een beetje concentratie en een groot observatievermogen vinden genieën het antwoord in een mum van tijd. Dus schiet op en doe het zelf.

Wat is het antwoord op deze wiskundige vergelijking?

Het getal 7 wordt hier 6 keer herhaald, waarbij je het moet berekenen met de gebruikelijke tekens +, -, x en /. In de volgorde waarin het wordt gepresenteerd, bestaat het probleem eerst uit optellen, dan uit delen, weer optellen, vermenigvuldigen en aftrekken. Zelfs kinderen kunnen deze vergelijking oplossen, omdat het voldoende is de logica te volgen om een berekening op te lossen. Als het probleem op het eerste gezicht moeilijk lijkt, is het dat niet, want dit is het soort toets dat bij examens wordt aangeboden. Het is een variant van vele toetsen met cijfers en letters die logica vereisen.

Lees ook  Deze persoonlijkheidstest helpt je liefde te vinden!
© The-solutions

Waarom een wiskundetest doen?

Een wiskundige uitdaging test het intelligentieniveau en de snelheid waarmee men een probleem weet op te lossen. Na een eerste observatie van het gestelde probleem wordt nagedacht over de te volgen logica door te bedenken welk type berekening eerst komt: optellen, aftrekken, delen of vermenigvuldigen. Vervolgens voer je de berekening uit en in een mum van tijd vind je de oplossing van de wiskundige vergelijking. Bij de verschillende soorten wiskundige problemen slaagt 99% van de mensen niet voor deze test. Bij dit soort vergelijkingen redeneer en werk je met je hoofd, waarbij je de op de universiteit geleerde oplosmethode toepast. Met dit soort wiskundige problemen verbeter je ook je visuele vaardigheden.

De oplossing

Heb je deze vergelijking op een logische manier opgelost, met inachtneming van de voorrangsregels?

Lees ook  Persoonlijkheidstest: leer meer over uw persoonlijkheid door uw favoriete bloem te kiezen
© The-solutions

Bij deze vergelijking moet je beginnen met het oplossen van de vermenigvuldiging, omdat de haakjes hier onzichtbaar zijn. Daarna komt de deling, alvorens verder te gaan met optellen en aftrekken. Het juiste antwoord is 50.

Related post